vrijdag
16/11/2012

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen verkende de afgelopen jaren volop haar muzikale grenzen. De zangeres was maar liefst 13 jaar het boegbeeld van metalpioneers The Gathering toen ze in 2007 haar solocarrière startte. Vervolgens bracht ze met haar band Agua de Annique in vlot tempo een aantal albums uit, die een unieke mix van levendige rock, elektronica en Van Giersbergen’s kenmerkende doorvoelde stem weerspiegelen.

Live tourt Anneke van Giersbergen, met en zonder haar band, al vier jaar lang succesvol door binnen- en buitenland. Van Chili tot Libanon, van Mexico tot Finland, als support act van Smashing Pumpkins én voor de Dalai Lama. Na een handvol recente samenwerkingen met o.a. Devin Townsend, Within Temptation en Bløf was het perfecte moment aangebroken om een album te lanceren onder eigen naam.

Op haar nieuwe album ‘Everything Is Changing’ schittert Anneke in haar zo kenmerkende stijl. Meer dan ooit vervullen haar tekstuele en vocale talenten een glansrol. Het album werd hoofdzakelijk opgenomen in haar eigen studio en in de Ultrasound Studios, Braga (Portugal), met producer Daniel Cardoso.

Vóór haar show in het Burgerweeshuis geeft ze een intieme show in Boekhandel Praamstra!

tickets Burgerweeshuis Website Facebook