vrijdag
21/12/2012

Chayah & Mariecke

Chayah & Mariecke

Chayah van Diermen
Chayah van Diermen betovert het publiek met haar zoete, zachte stem, ritmische gitaarspel en zelfgeschreven liedjes.

Muziek zit Chayah in de genen. Ze is al van kleins af aan bezig met muziek en leerde zichzelf gitaar spelen via Youtube. Inmiddels timmert ze stevig aan de weg en speelde ze in het voorprogramma van Tim Akkerman (Di-rect) en vertegenwoordigde ze Overijssel op de landelijke finale van de Kunstbende in de Melkweg in Amsterdam.

Mariecke Borger
Mariecke Borger (1987) komt uit een muzikaal gezin waar altijd muziek te horen was. Er waren genoeg instrumenten te vinden waardoor ze al gauw de gitaar en de piano leerde bespelen. Regelmatig werd er in de tuin bij een vuurtje gitaar gespeeld en zong Mariecke samen met haar broer Johan liedjes van Jackson Browne en Neil Young. Op haar veertiende verjaardag kreeg ze een gitaar en begon ze haar eigen liedjes te schrijven.

Als student verhuist Mariecke naar Zwolle en het verlangen om muziek te maken groeit. Op haar balkon schrijft ze nieuwe nummers over mislukte liefdes en waardevolle vriendschappen. Na veel dagdromen over een eerste plaat besluit Mariecke een band om zich heen te verzamelen. Deze inspirerende periode kan gezien worden als het fundament van haar debuutalbum.

In de herfst van 2011 wordt de oude vertrouwde woonkamer omgebouwd tot studio. Hier nemen Mariecke en haar band, met Jan Borger als engineer, haar eerste album op. Naast het schrijven en zingen van haar eigen liedjes word Mariecke regelmatig gevraagd voor andere muzikale projecten. Ze heeft meegewerkt aan twee albums van Minco Eggersman. Ook is ze te horen op het album Sometimes van haar broer Johan, dat in 2010 uitkwam.

Website Mariecke Borger Facebook Chayah van Diermen