vrijdag
10/01/2014

Hills

Hills

Hills is het pseudoniem van multi-instrumentalist Anne-Maarten van Heuvelen. Onder de naam Hills speelt hij rootsy singer-songwriterliedjes overgoten met een stevige scheut blues.

Anne-Maarten kocht op zijn vijftiende verjaardag zijn eerste basgitaar. En daarmee ontkiemde een carrière als muzikant. Op zijn zeventiende schreef hij zijn eerste liedjes op een oude akoestische gitaar van zijn broer. Toen hij drieëntwintig was, woonde hij een half jaar in New York. Daar ging hij serieus aan de slag met het schrijven van eigen werk. Bij terugkomst besloot hij een soloplaat te maken. Het duurde nog zes jaar voordat de plaat klaar was. In oktober 2006 kwam zijn debuutalbum ‘Friday the 17th  uit onder het Silver Coast label.

Naast zijn solowerk speelt Anne-Maarten van Heuvelen onder andere in NO blues, Knarsetand, Blacktop en Marbletones. Op 10 januari bij Praamstra Live is hij even helemaal in allerpuurste vorm te zien: alleen, gewapend met zijn gitaar en zijn eigen liedjes. Dat komt niet vaak voor, dus kom zeker even langs!

Website Knarsetand NO blues