vrijdag
02/11/2012

Phunxz

Phunxz

Op 14- jarige leeftijd ontdekte Phunxz zijn roeping door te beginnen met poëzie.

De ontevredenheid werd op flowende wijze geuit en besproken. Na breakdance, graffiti en dj’en bleek mc’en zijn uiting binnen de hiphop. In zijn tijd bij de Koninklijke Marine zijn de rhymes ontwikkeld en is de input nog meer vergroot. Na deze roerige tijd van reizen, feesten en geleefd te hebben wilde hij dat de mens zichzelf meer zou ontwikkelen.

Niet snel na de Marine werden de Pure Figuranten opgericht. Samen met Marakaska en Bizart dropte hij de promo ‘Nieuwe Ronde’. De veelal maatschappelijk kritische teksten en ruige beats waren een start van dit alles. Phunxz was actief en bloedfanatiek. Hij wilde de mensen bereiken en zijn visie delen. Door het fanatisme van Phunxz zijn de Pure Figuranten uit elkaar gegaan als goede vrienden. De missie moest verder.

Phunxz en Brakke Bartje (Bizart) hebben zich daarna terug getrokken. In de stoffige bunkers van beide mannen werd een hele nieuwe sound ontwikkeld en is de EP “Interphunxzy” ontstaan. De intentie en skills komen hier al naar boven, echter is dit pas het begin. Met de volgende EP al in progress zit Phunxz verwikkeld in meerdere projecten waar hij jullie in de loop van tijd van wil laten proeven. Een strategie wordt gemaakt!

Facebook