vrijdag
28/02/2014

Rogier Pelgrim

Rogier Pelgrim

Eén van de opvallende gezichten tijdens ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’ en  winnaar van de Grote Prijs van Nederland Rogier Pelgrim presenteert zijn eerste full-length album ‘Roll The Dice’ op 24 januari 2014 in Paradiso. In samenwerking met Rough Trade is vanaf deze datum ‘Roll The Dice’ zowel digitaal als in de winkels verkrijgbaar.

Rogier Pelgrim wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland.’ Giel Beelen en Eric Corton loven hem om zijn virtuositeit als zanger. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. Als zanger én als beste muzikant. Volgens de vakjury krijgt hij “een bomvol Paradiso muisstil met zijn van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op.”

Dat deze liedjesschrijver een grote liefde heeft voor het vertellen van verhalen, gestoeld op alledaagse zaken bewijst hij op ‘Roll The Dice.’  Pelgrim bezingt idealisten, zwervers, het klooster, oude en nieuwe liefde, moed en het nemen van risico’s. Het opvallende, geïllustreerde artwork van het album sluit hierbij aan. Het vertelt het verhaal van een fictief personage die een ultieme poging doet uit de dagelijkse sleur te komen.

De uit Ede afkomstige liedjesschrijver brengt zijn album in eigen beheer uit en houdt daarmee de touwtjes grotendeels in eigen handen. Om de financiering rond te krijgen zette Rogier Pelgrim een crowdfundingcampagne op. Fans, vrienden en muziekliefhebbers steunden hem massaal en er werd meer geld opgehaald dan tevoren voorzien.

Voor deze plaat werkte Rogier Pelgrim samen met de producers René de Vries en Martijn Groeneveld (beiden hebben eerder gewerkt met o.a. Blaudzun, Lucky Fonz III).

‘Roll The Dice’ is een veelzijdig album, met kleinere akoestische nummers en volledige bandnummers.

Website Twitter Facebook