vrijdag
14/12/2012

Rogier Pelgrim

Rogier Pelgrim

Afgelopen zaterdag won hij De Grote Prijs van Nederland in een ramvol Paradiso, aanstaande vrijdag hoor je hem bij Praamstra Live.

Nergens is hij meer op zijn gemak dan op een podium. Rogier Pelgrim is een geboren performer die zijn liedjes brengt met overgave en overtuiging. Gewapend met een gitaar, zijn stem en z’n persoonlijke teksten, brengt hij gevoelige, melancholieke en pakkende popliedjes.

Hij is een veelzijdige vocalist met een groot stembereik. Met zijn kopstem bereikt hij opmerkelijke hoogtes. Soms brengt hij zijn teksten haast fluisterend, soms schreeuwend. Geïnspireerd door artiesten als Jeff Buckley, Glenn Hansard, Damien Rice, Sufjan Stevens en Johny Cash brengt Rogier Pelgrim eerlijke en oprechte liedjes over liefde, lijden, relaties, geloof en andere overpeinzingen uit zijn dagelijkse leven.

Rogier deed de afgelopen drie jaar een kleine 130 optredens in huiskamers, cafés, theaters, zalen en festivals. Ook speelde hij meerdere malen op radio 3fm. Hij organiseerde een serie huiskamerconcerten onder de noemer ‘Rogier Pelgrim Presenteert’ waarin hij speelde met Rue Royale (UK/US), Jonas David (DE), Humming People (NO) en Tangarine (NL). Daarnaast organiseerde hij samen met indielabel Volkoren en ontwikkelingsorganisatie Tear de Warme Truien Tour om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde en armoede en onrecht in de wereld.

Website Facebook