vrijdag
02/11/2012

Roos Blufpand

Roos Blufpand

Wanneer je Roos met een kop thee ziet, is dat een van de weinige momenten dat je haar stil ziet zitten. Want druk als ze is, dendert ze vrolijk, met goed gepoetste zevenmijlslaarzen langs theaters, festivals en huiskamers met haar debuuttheatershow Hollen & Stilstaan.’

Muziek maken stroomt Roos Blufpand (19) door de aderen. Ze haalt veel inspiratie uit artiesten als: Frank Boeijen, Norah Jones, Eefje de Visser, Stef Bos en Blof. Roos schrijft, zingt, speelt piano en dat levert soms intieme en ingetogen, dan weer vrolijke theatrale popliedjes op. Ze besteedt bijzonder veel aandacht aan de teksten, die altijd iets te vertellen hebben. Want Roos houdt ons en het leven scherp in de gaten. Ze ziet zichzelf en de wereld rennen en denkt dan: sta af en toe eens stil!

Die gedachte leidt tot indringende, soms confronterende songs met meerstemmige refreinen, intieme pianopartijen en Nederlandse en Engelstalige teksten met zeggingskracht. Zij wordt begeleidt door een gloedvolle cello, een subtiele gitaar en ritmisch ondersteund door bas en drums. Een optreden van Roos Blufpand zet al je zintuigen op scherp.

Ondanks haar ingetogen en gevoelige liedjes is Roos als persoon geen pessimist. Zeker niet: ze lacht graag, is druk (soms wat chaotisch, met gaten in haar leggings) heeft lief en veel te weinig tijd om te lezen. Maar soms gunt ze zichzelf een boom om tegenaan te zitten met een pot thee in de buurt.

Even niet hollen, maar stilstaan.

Website Facebook