vrijdag
08/11/2013

Ruben Hein

Ruben Hein

Loose Fit, het debuut op Blue Note, ligt ruim twee jaar achter ons. De pianist die na aandringen van Benjamin Herman ook bleek te kunnen zingen, heeft veel geleerd.Ruben Hein heeft dan ook met uiteenlopende artiesten samen gespeeld. Van Hans Teeuwen tot Oleta Adams tot het Metropole Orkest en, recent nog, Amsterdam Sinfonietta. Hij stond op festivals als Noorderslag en North Sea Jazz. En of dat zijn veelzijdigheid nog niet genoeg onderstreept, werd hij genomineerd voor twee 3FM Awards, voor de Edison Publieksprijs en nam hij de Radio 6 Award voor Beste Soulartiest mee naar huis.

Het nieuwe album ‘Hopscotch’ is geen jazzplaat, geen popalbum en niet Ruben’s kijk op funky afropop. Het is van alles een beetje, maar wel goed doordacht. Sleutelwoorden: warm, groovy, ruimte, spacey. Ruben noemt zelf Paul Simon, Ahmad Jamal, Tony Allen en Fink als referenties voor zijn nieuwe plaat.

Voordat Ruben Hein vrijdag 8 november in Burgerweeshuis staat, komt hij ons alvast lekker maken met een kleine set bij Praamstra Live. Mis hem niet!

Ruben Hein @ Burgerweeshuis Website Facebook