vrijdag
11/10/2013

Sofia Dragt

Sofia Dragt

Sofia komt uit Wageningen (Gelderland), een stad midden in het groen. Het is dan ook niet vreemd dat de natuur een grote inspiratiebron voor haar is. De beste ideeën voor liedjes doet ze op tijdens haar bijzondere hobby: deltavliegen. Hoog in de lucht overziet ze voor even de dingen, die ze later vanachter haar vleugel verwerkt tot liedjes die landen in je hoofd.

Met haar pure stemgeluid en kenmerkende pianospel met klassieke invloeden neemt Sofia je mee in dat vogelperspectief, waarbij beelden en sfeer minstens net zo belangrijk zijn als klanken. De ultieme beheersing van haar instrument heeft ze te danken aan de lessen klassiek piano, die ze al volgt vanaf haar vijfde jaar. Op haar twaalfde ruilt Sofia deze lessen in voor een blanco vel papier en schrijft ze haar eerste liedje, een aansprekende mix van pop en klassiek. Een combinatie die ook terug is te zien in haar favoriete artiesten: de Wageningse luistert met even veel plezier naar Eric Satie en Yann Tiersen als naar Regina Spektor en Patrick Watson.

In april 2013 speelde Sofia als support voor Lucky Fonz III in Tivoli, in de zomer van dit jaar stond ze in de finale van het tv-programma De Beste Singer Songwriter en momenteel dingt ze mee naar de Grote Prijs van Nederland. Haar eerste EP Over Rainbows is sinds mei verkrijgbaar op iTunes en Spotify.

Website Facebook YouTube