Het afgelopen jaar stonden er weer veel leuke namen bij Praamstra Live. Niet alleen grote namen zoals Eefje de Visser, Jan Rot en Mister and Mississippi waren dit jaar te zien en te horen zijn bij Praamstra Live, maar ook nieuw talent zoals Johanneke ter Stege en Grote Prijs van Nederland-winnaar Rogier Pelgrim brachten hum muziek ter gehore.

De maand mei is alweer de laatste maand van dit seizoen bij Praamstra Live. Er is weer een mooie line-up met optredens van o.a. Chayah en het Engelse duo My Darling Clementine. Mei wordt afgesloten door singer-songwriter Roos Blufpand en dan zal Praamstra Live pas weer in Oktober verder gaan.

Onder de noemer Praamstra Live startten productiehuis Oost-Nederland (ON), poppodium Burgerweeshuis, boekhandel Praamstra en platenzaak Plato in september 2012 een nieuw podium in Deventer. Sindsdien kan de boekenliefhebber naast de rocker kijken naar een gevestigde naam of juist naar nieuw talent op de eerste verdieping van boekhandel Praamstra in het hartje van Deventer.

Sinds 2014 dragen ook Deventer Schouwburg en Theater Bouwkunde artiesten aan voor een kort voorproefje van het programma dat later op de planken van één van de Deventer podia staat.