Over Praamstra Live

Onder de noemer Praamstra Live startten productiehuis Oost-Nederland (ON), poppodium Burgerweeshuis, boekhandel Praamstra en (tegenwoordig verhuisde) platenzaak Plato in september 2012 een nieuw podium in Deventer. Sinds 2013 droegen ook Deventer Schouwburg en Theater Bouwkunde artiesten aan voor een kort voorproefje van het programma dat later op de planken van één van de Deventer podia stond. Doordat alle partijen belangeloos meewerkten, waren de vrijdagmiddagconcerten gratis te bezoeken en mocht het publiek de artiesten bedanken met een bijdrage in de hoed.

Iedere vrijdagmiddag om stipt 17.00 uur stond de boekenliefhebber naast de rocker te kijken naar een voorproefje van een gevestigde naam of juist naar nieuw talent op de tweede verdieping van boekhandel Praamstra in het hartje van Deventer.

In haar vier seizoenen heeft Praamstra Live historische momenten opgeleverd: Waylon liet een geweldige akoestische set horen en Drive Like Maria rockte het stof uit de encyclopedieën, omdat ze het akoestische even vergeten waren. Mister & Mississippi gaven een prachtig staaltje van hun kunnen voordat ze doorbraken en jonge muzikanten van de popacademie ArtEZ lieten horen hoe de muziek van de toekomst zal gaan klinken. Kijk in het archief naar alle artiesten die op Praamstra Live hebben opgetreden.

Na vier mooie seizoenen sloten we Praamstra Live af met veel trots en mooie herinneringen op zak.

Contact: praamstralive@ONinternet.nl

Praamstra Live in boekhandel Praamstra, Keizerstraat 2, Deventer.

Praamstra Live