Al vier jaar lang staat elke vrijdagmiddag om stipt 17:00 uur de boekenwurm naast de muziekliefhebber te luisteren naar een voorproefje van een gevestigde naam of juist naar een nieuw talent op het kleinste podium van Deventer. Op de tweede verdieping van boekhandel Praamstra en tussen de cd’s en platen van Plato keken al duizenden bezoekers naar optredens van onder andere Mister & Mississippi, Eefje de Visser, The Kik, Moss, Rapalje en Shaking Godspeed.

Soms op een kluitje met 100 fans voor Waylon of Moke in aanloop naar het volledige optreden diezelfde avond in Het Burgerweeshuis of de Deventer Schouwburg. Af en toe stil mee neuriënd met de latere Grote Prijs winnaars Sofia Dragt of Charl Delemarre. Na het optreden gaat de pet rond en loopt het publiek voorzien van boek of cd Deventer in om verder te winkelen of nog ergens een hapje te gaan eten en drinken.

Praamstra Live was in de afgelopen jaren ook deelnemer aan landelijke evenementen zoals De Popronde en Record Store Day en aan de kassa van Praamstra kun je tegenwoordig je entreeticket voor concerten en evenementen in Het Burgerweeshuis kopen.

Door de belangeloze samenwerking tussen Burgerweeshuis, productiehuis Oost-Nederland, Praamstra, Deventer Schouwburg, Theater Bouwkunde, Plato, Studio Wonder, Harco Rutgers en natuurlijk alle artiesten is er elke vrijdag iets te ontdekken op de kop van de Brink aan de Keizerstraat.

Tot in oktober