Praamstra Live viert allerlaatste editie op vrijdag 18 december
Nog één keer live muziek tussen de boeken en platen tijdens het Mini Praamstra Festival

Per januari 2016 stopt Praamstra Live en op vrijdag 18 december wordt de allerlaatste editie van deze muzikale vrijdagmiddagtraditie gevierd met het Mini Praamstra Festival, het beste van vier jaar Praamstra Live in dertig minuten. Zelfde tijd, zelfde plek. Maar het wordt een extra uitgebreide editie, met veel live muziek van leden van o.a. NO blues, Knarsetand, NNENN, Villa Zeno en de Deventer Dichter. Met muziek en poëzie zorgen zij in een eenmalige unieke formatie voor een feestelijk afscheid, bekroond met een gratis winterborrel. Mis het niet!

Onder de noemer Praamstra Live startten productiehuis Oost-Nederland (ON), poppodium Burgerweeshuis, boekhandel Praamstra en platenzaak Plato (toen nog in het pand van Praamstra) in september 2012 een nieuw podium in Deventer. Na een succesvolle start sloten in 2013 ook Theater Bouwkunde en de Deventer Schouwburg zich aan als partners in de programmering, waardoor het aanbod bij Praamstra Live zeer gevarieerd bleef. Iedere vrijdagmiddag om stipt 17.00 uur staat de boekenliefhebber naast de rocker te kijken naar een voorproefje van een gevestigde naam of juist naar nieuw talent op de tweede verdieping van boekhandel Praamstra in het hartje van Deventer. Praamstra Live heeft in vier jaar tijd historische momenten opgeleverd: Waylon liet een geweldige akoestische set horen en Drive Like Maria rockte het stof uit de encyclopedieën, omdat ze het akoestische even vergeten waren. Mister & Mississippi gaf een prachtig staaltje van hun kunnen voordat ze doorbraken en jonge muzikanten van de popacademie ArtEZ lieten horen hoe de muziek van de toekomst zou klinken.

Mooi geweest
Maar na vier seizoenen is het mooi geweest, besluiten de organisatoren. Rob Kramer, artistiek leider van productiehuis Oost-Nederland: “Na de verhuizing van Plato naar De Hip werd het voortzetten van de muzikale voorproefjes zonder aanwezigheid van de platenzaak een ander verhaal. Het assortiment aan muziek bij boekhandel Praamstra richt zich namelijk meer op klassiek. Ook merkten we dat artiesten steeds minder tijd in hun agenda vrij kunnen maken voor een intiem optreden, dus werd het moeilijker om iedere vrijdag een kwalitatief en gratis toegankelijk programma neer te zetten. We maken er nog één keer een feestje van op 18 december en dan sluiten we Praamstra Live af met veel trots en mooie herinneringen op zak.”

Mini Praamstra Festival
Praamstra Live was vier jaar lang een verbindende factor tussen de detailhandel, artiesten en culturele partners in de stad Deventer. Graag wil Praamstra Live alle betrokkenen en bands van de afgelopen jaren bedanken: Het Burgerweeshuis, productiehuis Oost-Nederland, Boekhandel Praamstra, Plato, Deventer Schouwburg, Theater Bouwkunde, Gemeente Deventer, Karlijn Ribbers Producties, Harco Rutgers en Studio Wonder. In december zijn er nog twee edities van Praamstra Live. Op vrijdag 11 december kun je genieten van de jazzklanken van de talentvolle, jonge Deventer singer-songwriter Jan Terlouw. Vrijdag 18 december wordt de allerlaatste editie van de vrijdagmiddagtraditie gevierd met het speciale Mini Praamstra Festival, een minifestival van dertig minuten met het beste van Praamstra Live en een gezellige winterborrel.

Vrijdag 18 december: Mini Praamstra Festival!
De Stentor: Praamstra Live stopt